Kapittel 3 – Er forretningskonseptet egnet for franchise?
Med riktige forutsetninger kan utvidelse av en virksomhet via franchise bli en svært lønnsom affære. Dels kan man oppnå en god løpende lønnsomhet, spesielt i forholdet til franchisegiverens egenkapital. Dels kan verdien av franchisegivers foretak utvikles veldig positivt, spesielt i forholdet til franchisegiverens finansielle risiko. Men alle forretningskonsepter er ikke egnet for franchise. Derfor gjelder det å gjøre en nøyaktig analyse av konseptets forutsetninger før man begynner å forberede en franchiseutvidelse.
En sikker grunnleggende forutsetning er at det aktuelle forretningskonseptet har gode og langsiktige økonomiske forutsetninger, både når det gjelder bransjen og konseptets egen levedyktighet. Utgangspunktet bør altså være at forretningskonseptet som skal ligge til grunn for franchisen har vært drevet lønnsomt og fremgangsrikt i tilstrekkelig tid for at man skal kunne hevde at konseptet er velutprøvd. Hvor lang denne tiden er, varierer fra tilfelle til tilfelle, ettersom forutsetningene varierer mye mellom ulike bransjer og konsepter.
En virksomhet som har tanker om å ekspandere med franchise, gjør altså klokt i først å analysere om det aktuelle forretningskonseptet er egnet for vellykket franchise.
En analyse av konseptets forutsetninger for franchise kan gjøres ved hjelp av følgende syvpunktsprogram, der vi har angitt hvilke områder som skal bedømmes og årsakene til det.
1 Ledelse og organisasjon
Bedømmelse av kompetanse, mulighet til stort engasjement og forankring samt ressurser.
2 Konseptets lønnsomhet
Selve kjernen i all franchise som skal oppfylle to parters forventninger og behov.
3 Fremgangsfaktorene
Styrer muligheten til å beskrive og multiplisere konseptet.
4 Kapitalbehov
Styrer størrelsen på rekrutteringsmarkedet.
5 Forkunnskapsbehov
Styrer størrelsen på rekrutteringsmarkedet.
6 Kvalitetssikring
Styrer muligheten til å opprettholde og utvikle konseptet.
7 Varemerket
Mulighet til å beskytte varemerket.
- Hjem
- Tjenester
- European Award
- Food & Beverage Team
- Spesialister
- Hva er franchise?
- Bøkene våre om franchising
- Franchiseguiden
- Forfatternes forord
- Kapittel 1 – Hva er franchise?
- Kapittel 2 – Franchise er større enn man skulle tro
- Kapittel 3 – Er forretningskonseptet egnet for franchise?
- Kapittel 4 – Blir det lønnsomt?
- Kapittel 5 – Hvordan man begynner – franchiseprosjektet
- Kapittel 6 – Franchiseprospektet
- Kapittel 7 – Varemerket
- Kapittel 8 – Arbeidsfordeling mellom franchisegiver og franchisetager
- Kapittel 9 – Markedsinndeling
- Kapittel 10 – Franchiseavgiften
- Kapittel 11 – Avgift til felles markedsføring og aktiviteter
- Kapittel 12 – Betalingsrutiner – et viktig håndverk
- Kapittel 13 – Finansiering av franchisetagere
- Kapittel 14 – Drift av franchisekjede
- Kapittel 15 – Rettslige reguleringer av franchise
- Kapittel 16 – Franchisegivers opplysningsplikt – franchiseloven
- Kapittel 17 – Rettigheter og plikter
- Kapittel 18 – Franchiseavtalen
- Innledning
- Rettigheter
- Plikter for franchisegiveren
- Plikter for franchisetageren
- Fellesforpliktelser
- Forholdet til tredjepart
- Felles identitet
- Konfidensiell håndbok og informasjon
- Utvikling
- Markedsføring
- Økonomi og administrasjon
- Avgifter
- Overføring av rettigheter
- Avtalens førtidige opphør
- Regler etter at avtalen har opphørt
- Tolkningsdata
- Avtaletid
- Tvisteløsning
- Avslutning
- Vedlegg
- Kapitel 19 – Håndboken
- Kapittel 20 – Eksempler fra virkeligheten
- Kapittel 21 – Rekruttering og etablering
- Kapittel 22 – Tillitskapital og evnen til å kontrollere
- Epilog
- Bilag
- Vedlegg 1 – FRANCHISE – Valg av organiseringsform
- Vedlegg 2 – Suksess i retail – våre erfaringer
- Kjøp boken
- Franchiseguiden
- Kontakt
- Om oss
- Rapporter
- Franchise guide
- Nettstedskart
- Bekreftelse: Bestill boken
- Bekreftelse: Kontakt oss
- Bekreftelse: Kontakt spesialist
- Bekreftelse: Last ned filer
- Bekreftelse: Registrering til arrangement
- Franchisepodden i Norge
- Episode 1 – Elkjøp Nordic
- Episode 2 – Slettvoll
- Episode 3 – Deli de Luca
- Episode 4 – Specsavers
- Episode 5 – Franchiserelasjoner del 1 – introduksjon og om ledelse
- Episode 6 – Franchiserelasjoner del 2 – gledesfasen
- Episode 7 – Franchiserelasjoner del 3 – avgiftsfasen
- Episode 8 – Franchiserelasjoner del 4 – megfasen
- Episode 9 – Franchiserelasjoner del 5 – slippe fri fasen
- Episode 10 – Franchiserelasjoner del 6 – forstå fasen
- Episode 11 – Franchiserelasjoner del 7 – vi fasen
- Episode 12 – Big Bite
- Episode 13 – Finansiering av franchisetakere
- Episode 14 – Peppes Pizza
- Episode 15 – Rekruttering av franchisetakere – Cappa
- Episode 16 – Elon
- Episode 17 – Kvik
- Episode 18 – Er franchiseavtaler Husmannskontrakter?
- Episode 19 – Etableringsstrategi
- Episode 20 – Franchisetaker Henrik Bjønnes i Elkjøp
- Episode 21 – Oche Dart Club
- Episode 22 – Trening og opplæring i franchisekjeder
- Episode 23 – Selvutvikling – forutsetning for franchiseledelse
- Episode 24 – Franchisetaker Hanne Them-Enger i Specsavers
- Episode 25 – Prof. Arnulf fra BI – om internasjonal ledelse og franchiseledelse
- Episode 26 – Utarbeidelse av franchiseavtaler
- Episode 27 – Sunkost
- Episode 28 – Økonomistyring i franchisesystemer
- Episode 29 – Endringsledelse
- Episode 30 – Verdivurdering av franchisekonsepter
- Episode 31 – Kvalitetssikring av franchisekjeder
- Episode 32 -Partyland
- Episode 33 – If Forsikringssenter
- Episode 34 – Europris
- Episode 35 – Innkjøp i franchisekjeder
- Episode 36 – Finansiering i franchisekjeder
- Episode 37 – Fargerike
- Episode 38 – Dominos Pizza
- Episode 39 – Sunkost – Årets Franchisekjede
- Påmelding til arrangementer
- Påmelding til arrangementer
- Påmelding til arrangementer
- Kurser & Seminarier – Mallinnehåll