Franchising i Europa

Sett på bakgrunn av antallet innbyggere er Sverige faktisk et av de franchisetetteste i Europa. Men når man reiser i Europa i franchiseanliggender, får man absolutt følelsen av at franchising er en vesentlig større del av samfunnet i for eksempel Frankrike, Storbritannia og Tyskland.

I Storbritannia er kunnskapen om franchising tydelig og i mange henseende selvsagt for eksempel innen bankvesenet. Kunnskapen om forretningsmulighetene innen franchising er i flere forretningsbanker blitt utviklet til spesialområder med egne avdelinger spesielt utviklet for franchising. Disse avdelingene konkurrerer om å gi lånekapital til franchisemarkedene. Det er derfor ikke helt overraskende at finansselskapsmarkedet har stor virksomhet rettet mot franchiseforetak. Svært mange konsulenter, advokater og revisjonsselskaper spesialiserer seg på franchising. Markedsføringen av ulike tjenester rettet mot franchiseforetak, er omfattende. I det hele tatt merkes franchising på en annen måte i Storbritannia enn i Sverige.

Det finnes mange flere eksempler på hvordan franchising er en større del av samfunnet i en del andre land til tross for at Sverige er blant de franchisetetteste i Europa. Men hvor stor er franchising i Sverige?

Les mer under Franchising i Sverige

Dine eksperter på franchise i Norden

FranchiseArkitektene er spesialister på alle felt tilknyttet franchise. Vår forretningsidé er å tilby den beste kompetansen innenfor områdene der franchiseforetak har viktige behov.

Les mer
Kontakt oss