Tjenester
Franchise Konsulent
1 dags Workshop
Forstudie
Startpakke
Internasjonal ekspansjon
Forandring i franchisesystemer
Franchise Advokat
Avtaler
Megling og bistand i rettsprosesser
Franchise Leasing
Franchise økonomi
Regnskap
Lønn
Rådgivning som skaper verdi
Franchise Rekruttering
Rekruttering av franchisetakere
Rekruttering til faste stillinger
Executive search
Ønsker du å bli franchisetaker?
Franchise håndbok
Håndbok
Opplæring
Kvalitetssikring
Digital plattform for operativ støtte og konseptledelse i kjeder
Digital administrasjon og distribusjon av håndbok og sjekklister
Dele kunnskap og kommunisere forandringer effektivt
Kontroll av konseptetterlevelse
Bygg en felles franchisekultur med tydelig kommunikasjon
Ledelse og styre
Franchise Marketing
Digitale skilter
Food & Beverage
Bygge en restaurantkjede
Utvikle og forbedre din restaurantkjede
Spesialister
Sven Hars
Jonas Ideström
Endre Storløkken
Peter Östlund
Anders Hall
Morten Olimb
Frode Finsrud
Fredrik M. Vegsgaard
Kashif Ahmad
Torstein Hellesøy
Max Käll
Branko Lazarevic
Anders Fernlund
Michael Fällström
Carolina Lomm
Charlie Thorstensson
Fredrik Widing
Marcus Enqvist
Paul Neale
Hva er franchise?
Andre samarbeidsformer
Franchising – en definition
Ensartethet
Franchising i Europa
Franchising i Sverige
Hvorfor franchising
Hvordan starte franchise?
Ur franchisegivarens perspektiv
Ur franchisetagarens perspektiv
Færre konkurser
Bøkene våre om franchising
Franchiseguiden
Forfatternes forord
Kapittel 1 – Hva er franchise?
Franchisegiveren
Franchisetageren
Ulike samarbeidsformer
Ulike typer franchise
Kapittel 2 – Franchise er større enn man skulle tro
Kraftig vekst av franchise i Sverige
Franchise, nøkkeltall og utviklingstrekk i Norge
Kjedene i basen delt inn i tre kategorier
Svensk Franchise og HUIs undersøkelse i 2014
Hvorfor franchise?
Franchise gir færre konkurser
Kapittel 3 – Er forretningskonseptet egnet for franchise?
1 Ledelse og organisasjon
2 Konseptets lønnsomhet
3 Fremgangsfaktorene
4 Kapitalbehov
5 Forkunnskapsbehov
6 Kvalitetssikring
7 Varemerket
Ekspansjonens ulike utviklingsfaser
Kapittel 4 – Blir det lønnsomt?
Hvor lønnsomt blir det for franchisetageren?
Hvor lønnsomt blir det for franchisegiveren?
Inntektskalkylen
Kapittel 5 – Hvordan man begynner – franchiseprosjektet
Utgangspunktet
Når du har bestemt deg
Franchiseprosjektet
Kapittel 6 – Franchiseprospektet
Formål
Innhold, omfang og begrensninger
Kapittel 7 – Varemerket
Hva er et varemerke?
Hvordan beskytter man sitt varemerke?
Varemerker innenfor franchise
Betydningen av varemerkebeskyttelse for franchisegiver
Kapittel 8 – Arbeidsfordeling mellom franchisegiver og franchisetager
Behovet for arbeidsfordeling
Stordriftsfordeler
Kontroll
Franchisetagerens forventninger
Kostnader ved full ekspansjon
Vanlige ansvarsområder for franchisegiveren
Vanlige ansvarsområder for franchisetageren
Samarbeid i den daglige driften
Rådsrepublikken
Kapittel 9 – Markedsinndeling
Hva er markedsinndeling i franchisesammenheng?
Behovet større for oppsøkende virksomhet
Tenk strategisk og taktisk
Unntakskunder
Kapittel 10 – Franchiseavgiften
Vanlig tilnærming som kan lede feil
Slik kan vi angripe spørsmålet
Den totale franchisefortjenesten – DTF
Beregning av franchiseavgiften
Franchiseavgiftens sammensetning
Kapittel 11 – Avgift til felles markedsføring og aktiviteter
Forutsetning for felles markedsføring
Avgiftens størrelse og sammensetning
Kapittel 12 – Betalingsrutiner – et viktig håndverk
Betalingsfrekvens
Kapittel 13 – Finansiering av franchisetagere
Franchisetagerens økonomiske forutsetninger – undersøk dette tidlig i rekrutteringsprosessen
Finansiører
Hvorfor finansiere franchisetagere?
Bør franchisegiveren ta noen risiko?
Kapittel 14 – Drift av franchisekjede
Supportkontoret
Arbeidsoppgaver for franchisegiveren
Bemanning – «lean enterprise»
Startprogram for franchisetagere
Funksjonen Franchise Controller
FranchisekvartettenTM – kjernen i styringen
FranchisekvartettenTM
Kapittel 15 – Rettslige reguleringer av franchise
Mellommannsretten
Avtaleloven
Kjøpsloven
Varemerkeloven
Husleieloven
Konkurranseretten
Lov om franchisegivers informasjonsplikt
Skatterett og arbeidsrett
Kapittel 16 – Franchisegivers opplysningsplikt – franchiseloven
Innledning
Informasjonen
Ingen eller utilstrekkelig informasjon
Kapittel 17 – Rettigheter og plikter
Franchisetager
Franchisegiveren
Franchiseavgiftens størrelse
Kapittel 18 – Franchiseavtalen
Innledning
Rettigheter
Plikter for franchisegiveren
Plikter for franchisetageren
Fellesforpliktelser
Forholdet til tredjepart
Felles identitet
Konfidensiell håndbok og informasjon
Utvikling
Markedsføring
Økonomi og administrasjon
Avgifter
Overføring av rettigheter
Avtalens førtidige opphør
Regler etter at avtalen har opphørt
Tolkningsdata
Avtaletid
Tvisteløsning
Avslutning
Vedlegg
Kapitel 19 – Håndboken
Hva er en håndbok?
Håndboken – et vedlegg til avtalen
Håndbokens bruksområder
Hvordan lager man en håndbok?
Fra dårlig samvittighet i bokhyllen til et daglig verktøy
Kapittel 20 – Eksempler fra virkeligheten
Manglende betaling
Endringer i vareinnkjøp
Motvillighet og kritikk
Andre mangler
Kapittel 21 – Rekruttering og etablering
Singel-, multippel- og institusjonelle franchisetagere
Singel-franchisetagere
Multippel og institusjonelle franchisetagere
Rekrutteringsprosessen for singel respektive multippel franchisetagere
Ytterligere aspekter ved etablering
Kapittel 22 – Tillitskapital og evnen til å kontrollere
God styring og godt samarbeid
Tillit starter allerede i rekrutteringsprosessen
Velstrukturert evne til å styre fra start
Uformell myndighet
Noen praktiske råd
Epilog
Bilag
Vedlegg 1 – FRANCHISE – Valg av organiseringsform
Vedlegg 2 – Suksess i retail – våre erfaringer
Kjøp boken
Kontakt
Franchise Academy
Om oss
Kretsløpet
Personvernpolicy
Rapporter
Franchise guide
Blogg
Norsk
Svensk
Engelsk
Svenska
Franchise Academy
Om oss
Rapporter
Franchise guide
Blogg
Tjenester
Food & Beverage
Spesialister
Hva er franchise?
Franchisepodden
Franchisebok
Kontakt
Hjem
/
Hjem
/
service-to-franchising-gold
service-to-franchising-gold
Publisert 15. desember 2023
Kontakt oss